Marco

Transportplanner
Marco

’’Een professioneel bedrijf met veel mogelijkheden’’

Van cabine tot kantoorfunctie, Marco heeft het allemaal meegemaakt. Ooit begonnen bij HST als internationaal chauffeur maar inmiddels werkt hij als internationaal transportplanner. Een unieke combinatie die eigenlijk zelden voorkomt.

Dat er veel mogelijkheden zijn bij HST, beseft Marco maar al te goed. Tot op de dag van vandaag heeft hij, samen met collega Nadie, het transport vanuit Duitsland en Zwitserland onder zijn hoede. Zijn focus ligt voornamelijk op de retourplanning; vrachtauto’s zo vol mogelijk geladen terug laten komen. Daarnaast schakelt hij iedere dag veel met klanten en chauffeurs om alles in goede banen te leiden. Een groot voordeel voor hem is dat hij het gehele traject van A tot Z kent, van planning tot aflevering. Zijn collega’s weten Marco dan ook goed te vinden als ze twijfelen over bijvoorbeeld de rijtijd, afmetingen of laadmeters.

Hoe is het bij HST?

Marco heeft zijn plekje bij HST gevonden en het werk bevalt hem goed. ‘Ik kan niet ontkennen dat de werkdruk soms hoog is, het af en toe complex is en ook hectisch. Maar het is tegelijkertijd ook uitdagend en erg leerzaam. Ik sta er bij HST gelukkig niet alleen voor en we helpen elkaar als collega’s onderling. Toch fijn dat je daar altijd een beroep op kunt doen. Daartegenover staat ook dat ik nu vaste tijden heb en iedere avond lekker op tijd thuis ben’, vertelt hij. Dat is hem veel waard.

De switch

Op 21 jarige leeftijd maakte hij de overstap naar HST als internationaal chauffeur. In de regio Duitsland en Zwitserland was hij veel op de weg te zien. ‘Als kind heb ik altijd de droom gehad om vrachtwagenchauffeur te worden’, vertelt hij bescheiden. Maar enige twijfel om dit voor altijd te doen had hij wel. ‘Het chauffeursvak is mooi want je komt op de mooiste plekken, maar je bent daarentegen wel veel weg van huis’, aldus Marco.

Helemaal afscheid nemen van het chauffeursvak kan hij dan ook nog niet. Stiekem mist hij het wel eens. Marco springt af en toe nog maar al te graag zelf in de wagen. Alleen voor nood.

Wie weet kom je hem onderweg nog wel eens tegen, en anders op kantoor!