Fabian

Internationaal chauffeur
Fabian

”Iedere keer is het een verrassing waar ik heen ga”

Geboren en getogen in de bollenstreek, 35 jaar oud en chauffeur in hart en nieren. Dat is Fabian. Inmiddels zit hij al meer dan 17 jaar in het vak. Tot op de dag van vandaag geniet hij nog steeds volop van het prachtige chauffeursvak. Wat hem daar nou zo erg in aanspreekt? ‘De vrijheid, je komt op de mooiste plekken, ziet veel bekenden onderweg maar het is ook vooral lekker rustig. Eigen muziek erop, heerlijk’, vertelt een enthousiaste Fabian.

Op naar Twente

Sinds 2017 werkt Fabian bij HST. Op de vraag wat hem naar het ‘mooie’ Twente bracht, vertelt hij trots over zijn vriendin waar hij al heel wat jaren samen mee is. Ze zijn gesetteld in Hengelo en om het plaatje compleet te maken, zocht hij een leuke baan als chauffeur in die regio. Daar kwam HST dan om de hoek kijken. Of nou ja, Fabian kwam weleens om de hoek kijken. ‘Als ik in het weekend in Twente was, ging ik zondags vaak toeren en dan reed ik ook altijd langs HST. Even bekijken wat er allemaal achter het hek stond. Op de een of andere manier heeft het bedrijf me altijd aangetrokken. Voornamelijk vanwege het vele werk in Scandinavië. Dit deel van Europa had ik nog niet gezien’, aldus een lachende Fabian.

Fabian on tour

Wellicht ben je Fabian onderweg wel eens tegengekomen. Hij rijdt in wagen 153, zijn eigen truck, en is vaak de hele week de hort op. Vanuit de planning ontvangt hij de route met alle info en hup rijden maar. Je komt hem ‘overal’ tegen, in de Benelux, Duitsland maar voornamelijk  Scandinavië. ‘Iedere keer is het weer een verrassing waar ik heen ga. Dit komt doordat ik stukgoed bezorg. Dan kom je op allerlei verschillende plekken en maak je de leukste dingen mee. Dat maakt het werk als chauffeur zo leuk en onder andere uitdagend. Ik heb me nog geen moment eenzaam gevoeld’, zegt Fabian. Als hij de ritjes voor die dag erop heeft zitten, zoekt hij het liefst een leuk restaurantje op om een lekker hapje te eten. Daarna trekt hij zich terug in de cabine om de volgende dag weer fris en fruitig voor de dag te komen bij de volgende klant(en).

Afwisseling en collegialiteit

Fabian geniet van zijn werk en ziet zichzelf graag oud worden bij HST. ’Ik heb het erg naar mijn zin, alles is goed geregeld en het werk is gewoon super, vooral de afwisseling. In overleg is veel mogelijk en dat is zeer prettig. Daarnaast was het contact met collega’s gelijk goed en voelde het vertrouwd, ondanks dat ik niet uit Twente kom. Ze leren me alle Twentse uitspraken en woordjes. Er is dan ook een hoop collegialiteit en de mentaliteit van het bedrijf bevalt me erg goed’, vertelt een tevreden Fabian.

Ondanks dat hij veel weg is van huis, besteedt Fabian zijn vrije tijd graag aan leuke dingen doen. Uit eten gaan, weekendjes weg of gewoon lekker op vakantie. Een andere hobby is zijn liefde voor auto’s. ‘Ik heb nooit een normale auto gehad’, zegt hij met een grijns op zijn gezicht.